facebook image

הבוס האזין לכם? ככה תתנהלו!

בשנים של טכנולוגיה מתקדמת במיוחד, לא מעטים המקרים בהם אנו חשים שמישהו מתבונן בנו, שמישהו מאזין לנו, או מקליט אותנו. ראייה לכך אפשר למצוא בפרסומות שמתחילות לתת אותיותיהן ברשתות החברתיות – וברשת באופן כללי – מיד עם הרגע בו אנו מחפשים אחר מוצר או שירות. כמו גם שהפעולות שאנו מבצעים במחשב או בנייד – עלולות להיות חשופות לכול, בהיעדר זהירות.

אותה תחושה של חוסר בטחון, חלה גם כאשר אנו נמצאים במקום העבודה, בעוד שהרגשה שהבוס מאזין לנו, רואה אותנו (גם כאשר הוא לא נמצא), או מפתיע אותנו במשך העבודה – היא תחושה שאין להקל בה ראש! ובמרבית המקרים היא אכן תחושה נכונה. אז מה עושים כאשר הבוס מאזין?

האזנה לעובדים במקום העבודה

הנה הדרך בה יש לפעול כדי להגן על הפרטיות שלכם

כאשר אתם חשים כי הפרטיות שלכם במקום העבודה הופרה, הצעד הראשון שיש לעשות הוא לפנות לייעוץ מאת עורך דין פלילי. איש מקצוע זה יוכל להפנות אתכם לחוק הגנה על הפרטיות במקום העבודה, ומכאן יעזור לכם להסיק את המסכנה לגבי הצורך בהגשת תביעה או הגשת תלונה.

חשוב לדעת כי למרות שהתקנת ציוד ריגול במקום העבודה היא דבר חוקי שנועד להגן על בית העסק ולבטח אותו, עדיין, במידה ונעשתה חדירה לפרטיותו של העובד – ייתכן כי מדובר בעילה לתביעה ובעבירה פלילית.

במידה ואתם חשים כי הופרו הזכויות שלכם במקום העבודה, מומלץ מאד להתייעץ עם עורכת דין לדיני עבודה, המייצגת עובדים בתחום המשפט האזרחי. עורכת דין כזאת תספק לכם את הדרך להסדיר מערכות יחסים בין מנהלים לעובדים או בין עובד למעסיק. במידה וחלה הפרה של זכויות – ייתכן כי תהיה לכם עילה לתביעה בבית המשפט.

כיצד מאזינים מנהלים לעובדים?

בכל הנוגע לשיטות בהן נעשה הציתות או המעקב, ישנן שיטות רבות, החל מאלה שנעשות על ידי השתלת מיקרופונים ומצלמות נסתרות במשרד, עד למעקב אינטנסיבי שבו הבוס רואה כל מייל שנשלח אל הנייד של העובד – זאת במידה והוא מסונכרן עם המחשב או הנייד של מקום העבודה. לעומת זאת, בעת התקנת מכשירי ריגול: יכול הבוס להאזין לעובדים בלחיצת כפתור, דרך מיקרופונים שנשתלים במקום העבודה.

חשוב לדעת כי אם ניתן לכם מחשב או טלפון נייד ממקום העבודה – רוב הסיכויים שהוא מסונכרן עם זה של הבוס, בעוד שגם המחשב ושורות החיפוש שלכם עלולים להיות חשופים למנהלים. לכן יש לנהוג בזהירות.

האם האזנה לעובדים חוקית?

בכול הנוגע לחוק בנושא זה, כדאי להבין כי ישנם חוקים שנועדו להגן על פרטיותו של כל אדם. עם זאת, ברמה החוקית, החוק מסביר כי בעלי עסק זכותם המלאה להגן על מקום העבודה ולבטח אותו, כך שבכל מקרה של חבלה, גנבה, מרמה, ונדיליזם פריצה ועוד – יוכל בעל העסק לברר אודות האחראיים לעבירה, ולתבוע את חברת הביטוח שלו, בעת הצורך.

מצד שני, אסור בתכלית האיסור לבעל עסק להאזין לשיחות פרטיות של עובד או לחקור ולבדוק את מחשבו האישי. מי שיעשה זאת, מבצע עבירה פלילית לכול דבר. במקרים כאלה חשוב לגשת לעורך דין דיני עבודה, שינחה אותכם כיצד לאסוף ראיות, זאת כדי להוכיח כי אכן התבצע מעקב אחר הפעולות שלכם. בצורה זאת תוכלו לקבל הגנה ולהגן על הפרטיות שלכם לאורך זמן.

5 / 5. 2

שיתוף:
דילוג לתוכן